keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Save the date -kortit

Helei!

Yksi todella merkittävä edistysaskel on taas häiden suhteen otettu, sillä olemme lähettäneet
Save the date -kortit!

(C) Pihla Viitala

Samalla reissulla, kun olimme tutustumassa juhlatilaamme, nappasi kaasoni Pihla meistä muutamia kuvia hääpaikan pitkällä laiturilla ihanaa järvimaisemaa vasten. Alun perin suunnittelin käyttäväni näitä kuvia varsinaisissa hääkutsuissa, sillä ajattelin säästää kustannuksissa ja jättää Save the date -kortit väliin.


MUTTA...
Päädyimme kuitenkin lopulta Save the date -kortit lähettämään, sillä:

1) Kaikki hääkutsujen infoon liitettävä informaatio ei ole vielä lukkoonlyötyä.
2) Haluaisimme ja toivoisimme, että kaikki vieraamme pääsisivät paikalle ja kesäaika kesälomineen saattaa olla haastavaa aikaa!
3) ...Joten en malttanut odottaa, että kaikki hääpäivän aikataulut ja etukäteen informoitavat asiat olisi varmistettu, jolloin kutsut todennäköisesti olisivät päässeet matkaan vasta useamman kuukauden päästä.
4) Ja kun "ihan muuten vaan" kokeilin erään nettikaupan sivuilla tehdä Save the date -korttien prototyypin, johon sitten ihastuin...
5) Ja tulipahan vieraslista lyötyä samalla lukkoon!

Harvemmin tulee lähetettyä perinteistä postia, joten yllätyin hieman postimerkkien hinnoista! 1,40 €/kpl!

Vieraslistan laatiminen oli kyllä todella haastavaa. Nytkin meidän oli vain pakko jättää useita sellaisia ihmisiä kutsumatta, jotka olisimme halunneet, mikäli resurssit olisivat loputtomat...!

Kuitenkin koen, että nyt hääjuhlakansamme koostuu niistä rakkaista ihmisistä, joiden kanssa olemme olleet enemmän tai vähemmän säännöllisesti tekemisissä näiden yhteisten 4 vuoden aikana, ja jotka ovat kulkeneet meidän rinnalla iloissa, suruissa, juhlassa ja arjessa <3


Ja tässä se sitten on (hieman tarkempia tietoja häivytettynä)
meidän Save the Date -kortti!

Kortin kääntöpuolella on vielä teksti: "Varsinaisen kutsun saatte myöhemmin..."

Mitäs pidätte? Päätittekö itse lähettää "esikutsut"?



XoXo,

Ida


p.s. Pakko vielä kertoa, että eräs tuttuni kertoi, ettei aio lähettää Save the date -kortteja, sillä heidän häittensä vieraslista on paisunut niin mittavaksi, että hääpari toivoo, ettei ihan kaikki vieraat pääsisikään :D :D





11 kommenttia:

  1. Tosi kaunit kortit! Ja tuo kuva on kans upea :) Me lähetettiin save the datet ainoastaan ulkomailta tuleville vieraille. Kotimaisillekin vieraille olisin halunnut lähettää, mutta päätimme kuitenkin nipistää budjettia niiden kohdalta ja lähettää sitten ainakaan varsinaiset kutsut hyvissä ajoin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)
    Joo varsinkin ne postimaksut on kyllä aika mittavat! Ennen oli se kakkosluokankin lähetysmahdollisuus mutta nyt kaikki on laitettava ykkösellä menemään! Mutta ihania postimerkkejä, eipä sillä <3

    VastaaPoista
  3. Tosi nätti Save The Date kortti! Ja olen ihan rakastunut noihin postimerkkeihin <3

    Ehee, mekään ei lähetetä Save the date kortteja koska vieraita on tulossa niin paljon, ettei pistetätä pahaksi jos vaikka ihan kaikki ei pääsekään! xD ...onhan tuo vähän höpsöä, mutta ei voi mitään. Lisäksi kaikki läheisimmät ja muutamat ulkomailla asuvat tietävät jo päivämäärän. Mietin, että joillekin voisi silti käteen antaa save the daten, vaikka en taida kyllä edes ehtiä sellaisia tekemään. Kaikki aika menee kutsujen katseluun, se on kamalan vaikea valinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, kutsujen suhteen ei osaa tehdä minkäänlaista päätöstä! Ehkä pitää tehdä samalla lailla kun Save the date -korttien kanssa, että alkaa vain hahmotella kutsua ja sitten katsoo, mitä siitä tulee. :)

      Poista
    2. Ja vielä noista postimerkeistä: EIKÖ OOKIN!
      Tarjolla oli myös perinteistä kahden sormuksen postimerkkiä, mutta kun näin nuo joutsenet, halusin vain ja ainoastaan niitä! :)

      Poista
    3. Meille olen ajatellut niitä kahden sormuksen postimerkkejä sit hääkutsuille, mutta kaikkiin muihin mahdollisiin posteihin otan aina tuon joutsen-merkin koska se on niin ihana! <3

      Poista
  4. Hyppäsin uutena mukaan seurailemaan, Jotain Keltaista-blogin Iira oli listannut seuraamiaan blogeja ja sieltä tämän bongasin.

    Onpa kauniit kortit!
    Luin myös Häät2018-ryhmästä että muutama ei lähetä Save the dateja ja hiisku häistä ihan kaikille sen vuoksi että toivoo ettei kaikki pääse tulemaan :D
    Mua järkytti toi postimerkkien hinta, 1,40e, what?? Me taidetaan pyrkiä antamaan iso osa kutsuista henkilökohtaisesti, säästetään vähän ja varmistetaan ainakin niin että kutsut menee perille saakka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, oikein paljon tervetuloa! :)
      Kiva päästä tutustumaan sinun blogiin myös!

      Postimerkkien hinta järkytti kyllä itseänikin, ja on ihan järkevä pointti siinä, että säästää budjetissa jättämällä joko Save the date -kortit väliin tai ainakin kiikuttamaan itse perille asti mahdollisimman monta!

      Mutta eipähän tarvitse nyt kiirehtiä varsinaisten kutsujen kanssa, kun hääinfon suhteen ei kaikki ole vielä varmistettua! :)

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!