tiistai 30. tammikuuta 2018

Sulhasen pukeutuminen häissä

Moikka!

Kävimme taannoin Juhlagalleriassa suunnittelemassa ja sovittelemassa sulhasen pukuvaihtoehtoja häihimme. Itselleni on ollut aina jotenkin epäselvää, että mitä kaikkia miesten pukuja onkaan olemassa, ja päätinkin ottaa nyt asiasta ja etikettisäännöistä tarkemmin selvää.


Nykyään häissä ei enää noudateta tiukasti etikettiä sulhasen pukeutumisen suhteen esim. kellonaikojen suhteen, vaan valinnanvaraa alkaa sulhasillakin olla mittavasti. Sen lisäksi, että juhlapukuja on eri tyyppisiä, on myös kangas- ja värivaihtoehtoja liiveihin, juhlapaitoihin ja kaulatekstiileihin suuri valioima. Kalvosinnapit ja laadukas kello ovat vielä pisteenä iin päälle sulhasen niin halutessa ja toki juhlakengissäkin on huimasti valinnanvaraa.


Tein hieman koostetta siitä, mitä kaikkea sulhanen voi valita päälleen elämänsä suurimpaan juhlaan!


1. Bonjour-puku


Tämä on Suomessa sulhasten yleisimmin valitsema puku. Bonjour-pukuun kuuluu puvun takin kaltainen, joskin hieman pidempi, takki, ja lisäksi liivi ja housut. Pukua täydentää huivimainen plastroni tai solmuke. Bonjour-puvussa on ysein valittavissa eri kankaita ja eri kuoseja kaikkien puvun osien suhteen, esim. liivi on usein kuviollinen. Monesti esim. sulhaset, jotka käyttävät tummaa pukua työssään päivittäin, haluavat valita jotakin erilaista häihinsä, esim. juuri Bonjour-puvun.


Kuva: http://miestenpukuhuone.fi/vuokraamo/




2. Tumma puku


Tämä vaihtoehto sopii kaikkiin tilaisuuksiin, eikä juhlien kellonajalla ole etiketinkään mukaan merkitystä. Häissä on nykyään myös tummien sävyjen lisäksi usein käytössä vaaleammat kankaat, kuten täysin valkoinen tai beige tai harmahtava puku. Värikkäästä pukeutumisesta pitävät parit voivat lisätä kokonaisuuteen värikkään kauluspaidan ja/tai solmion.


Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/298152437801894653/


3. Smokki


Etiketin mukaan smokkia käytetään klo 18 jälkeen alkavissa juhlissa. Nykyään kuitenkin smokki on yleinen valinta myös päivätilaisuuksissa ja hääasuna. Esm. James Bond on totuttu näkemään upeissa smokeissa! Smokki on useimmiten musta, mutta voi olla myös muun värinen. Smokkiasuun kuuluu takin ja housujen lisäksi smokkipaita, smokkivyö sekä rusetti. Kiiltonahkakengät kruunaavat kokonaisuuden.


Kuva: https://www.celebsclothing.com/products/James-Bond-Skyfall-Tuxedo-Suit.html

4. Saketti


Etiketin mukaan saketti kuuluu ennen klo 18 vietettäviin juhliin, Kuten smokinkin kohdalla, nykyään saketti on myös yleinen valinta iltahääasuna. Asu koostuu takista, joka on musta tai harmaa, ja housuista, jotka yleisimmin ovat mustaharmaat ja raidalliset, mutta voivat olla myös mustat, sekä juhlapaidasta, liivistä ja plastronista tai solmukkeesta. Liivin kuoseilla voi hakea näyttävyyttä pukuun. Jotkut yhdistävät asuun vielä silinterihatun.


Kuva: wedding-code.com


5. Frakki


Frakki eli hännystakki on erityisesti akateemisten ja kaikkein arvokkaimpien tilaisuuksien asuvalinta. Frakki-kokonaisuuteen kuuluu liivi, joka on tilaisuudesta riippuen valkoinen tai musta (väitöstilaisuudet), sekä valkoinen rusetti ja taskuliina. Lisäasusteina voi pitää valkoisia käsineitä ja silinterihattua. Jos kutsussa lukee pukukoodina frakki, voi sen korvata tummalla puvulla.



Kuva: http://www.frakkivuokraus.fi/frakit
Internetissä ja Pinterestissä erilaisilla kuvahauilla voi löytää lukuisia erilaisia väriyhdistelmiä ja kangaskuoseja eri pukutyypeistä, ja esimerkiksi perinteinen tumma puku eri värisenä ja erilaisilla leikkauksilla voikin näyttää aivan erilaiselta!


Jotkut sulhaset haluavat sijoittaa laadukkaaseen hääpukuun, ja tällöin saattavat kuitekin päätyä perinteisiin tummiin sävyihin, jolloin pukua on helppo käyttää lukuisissa muissakin tilaisuuksissa häiden jälkeen.


Entä mikä meidän valintamme sitten olikaan? ;)


Seuraamme Bondin jalanjäljissä ;)


Terkuin,


Ida


Lähteet:
Juhlagalleria: http://www.juhlagalleria.com
Pukuvuokraamo Kavaljeeri: https://kavaljeeri.com
Miesten Pukuhuone: http://miestenpukuhuone.fi
Gasell GP: http://www.frakkivuokraus.fi

8 kommenttia:

  1. Bondi on aina hyvä vaihtoehto, eli täältä peukku sille! ;) Meillä sulhanen on kuitenkin jo pitkään haaveillut laadukkaasta mittatilauspuvusta, jota voisi sitten myöhemmin käyttää myös töissä kun juhlat on juhlittu :) Olisihan se tietysti kiva käyttää kerrankin jotain muunlaista juhla-asua, mutta toisaalta mun puolesta tehköön kuten parhaaksi näkee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siellä muitakin Bond (ja erityisesti Daniel Craig) faneja?! :D Se mittatilauspuku on kyllä varmasti hyvä ja kestävä valinta juurikin monikäyttöisyyden vuoksi, ja onhan se aika luksusta saada puku alusta asti omien mittojen mukaan tehtynä! Onko värinä musta? Oliko teillä suunnitelmissa ottaa siihen valkoinen kauluspaita ja peruskravatti tai -rusetti vai jotain värikästä? :)

      Poista
    2. Oih ja voih, kuka nyt ei Bondista tykkäisi :D Sulhasen puku tulee näillä näkymin olevaan jokin sinisen sävyinen, peruspuvussa musta tuntuu vähän tiukalta kesähäihin. Kauluspaitakin todennäköisesti ihan valkoinen, mutta rusettiin olisi tarkoitus saada hieman väriä :)

      Poista
    3. No niinpä! Musta tuntuu että sulhasellakin on joku man-crush Craigiin :’D
      Sininen kuulostaa ihanalta kesähäihin! Mä tykkään hirveästi ruseteista! Olis kiva oppia solmiin hyvin rusetti itse! Ne on monesti jotenkin kivemmannäköisiä kun valmisrusetit mutta ainakaan vielä en ole ehtinyt aloittaa harjoituksia!

      Poista
  2. Täälläkin yksi Bond ja Daniel Craig fani, joka toivoo miehen valitsevan smokin. :D Toki mennään varmaan testailemaan ja mies saa itse päättää, mikä tuntuu parhaalta. Peukut pystyyn, että saan myös oman Bondini ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukut pystyyn todellakin! :) Itselläni kävi tuuri, kun sulhanen oli itsekin smokin kannalla jo etukäteen ja sovittelujen myötä todettiin sen myös sopivan selkeästi ylitse muiden. Sulhanen ei käytä töissään pukua, joten smokki on riittävän ”erikoinen” hääjuhlaan. Myyjä sanoi, että miehet, jotka käyttävät töissä pukua, mieltävät usein smokin liian tavalliseksi ja siksi päätyvät usein Bonjour-pukuun tai sakettiin.

      Poista
  3. Jos meille olisi tullut juhlavampi puku kuin ihan perinteinen tumma puku, joka nyt tulee, niin olisi tullut smokki. Hyvä valinta siis minun mielestäni! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta tumma puku taitaa lopulta olla juhlavampi, kuin smokki? Tai en ole varma, mutta jos pukukoodina on frakki, saa pukeutua tummaan pukuun, mutta ei smokkiin, niin siksi ajattelin näin! :)

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!