perjantai 9. helmikuuta 2018

Kimppukivaa - Juhlakukat.fi -kokemuksia

Moikka!

Meidän häihin kukkakoristeet tulevat kahdesta eri yrityksestä.
Toinen niistä on Kimppukivaa Juhlakukat.fi -verkkokauppa.

Kukkien tilaaminen netistä edulliseen kukkakauppiashintaan kuulostaa houkuttelevelta, mutta saattaa myös mietityttää tulevia morsiamia. Sainkin useammalta lukijalta pyynnön kirjoittaa kokemuksistani juhlakukat.fi -sivustosta sekä siitä, miten kukkien tilaaminen ja toimittaminen käytännössä tapahtuvat.

Kyseessä on pohjalainen perheyritys, Kukka-Aroset Ky, aputoiminimenä Kimppu Kivaa, joka on kukkakauppaketju itsepalveluperiaatteella sekä verkkokauppana. Omistajina toimii nuoret yrittäjät ja sisarukset Nelli Koivunen sekä Aatu Aronen. Ideana on toimittaa kukat tukkupuntteina yksityisasiakkaille huomattavasti edullisemmin, kukkakauppiashinnalla. Myös tilaussidontapalvelut voi tilata soittamalla, esim. valmiin morsiuskimpun postitettuna muiden kukkien yhteydessä.

Etenkin isoja juhlia järjestellessä, (esim. häät, valmistujaiset, syntymäpäivät jne), jolloin kukkia tarvitaan kerralla enemmän, on kukkien puntteina hankkiminen järkevä vaihtoehto!
Itse sain suosituksen tutustua verkkokauppaan työkaveriltani, joka oli tehnyt kukkatilauksia omiin häihinsä vuosi sitten.


Nettisivuilta löytyy kuvineen luettelo tilattavista kukista ja kasveista. Tuotteita voi hakea kukan nimen mukaan, tai esim. kukkien värin mukaan. Jos et kuitenkaan löydä verkkokaupasta juuri haluamaasi tuotetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, jolloin kyseinen tuote voidaan tilata erikseen!


Juhlakukat.fi -sivuston ehdottomasti paras puoli on se, että voit konsultoida tilaukseen, kukkiin tai toimitukseen liittyvissä asioissa floristia soittamalla tai sähköpostitse! Tästä alla vielä lisää kokemuksia.


Kun haluamasi kukkalajike löytyy, sitä klikkaamalla näet tarkan kappalehinnan, kuinka monen kukan erissä kyseinen lajike myydään sekä varren arvioidun mitan. Esim. Red Naomi ruusu on 2,50€/kpl, myydään 10 kpl:n erissä, eli 10 ruusun hinta on 25€.


Toimitus tapahtuu Postin kautta koko Suomen alueelle. Toimitus tapahtuu tilaajan valitsemana joko suoraan kotiovelle (20€) tai Postin toimipisteeseen (10€). Yli 150€:n tilauksissa toimitusmaksua ei tule. Postilta tulee tekstiviestillä hyvissä ajoin kysely, mihin kellonaikaan kotitoimitusta toivotaan. Edullisemmassa vaihtoehdossa kukat noudetaan itse Postista.

Tällaisessa pitkulaisessa pahvilaatikossa kukat tulevat useisiin paperikerroksiin pakattuina


Toimituspäivät ovat tiistai, keskiviikko, torstai tai perjantai. Toimitusaika suositellaan valitsemaan siten, että jos esim. häät ovat lauantaina, toimituspäiväksi valitaan torstai. Kukat kestävät tällöin hyvin huoneenlämmössä lauantaihin, kun ne saavat to-pe -välisenä yönä imeä nestejännityksensä kuntoon. Perjantaina voi tällöin tehdä asetelmat ja kimput ja asettaa ne veteen huoneenlämpöön odottamaan juhlia.

Mukana on ohjeet, kuinka kasvit tulee käsitellä heti paketin avaamisen jälkeen

Kukat toimitetaan kuiviltaan pahvilaatikoissa huolellisesti pakattuina. Heti, kun paketti on noudettu/toimitettu kotiin, kannattaa laatikot avata ja tarkistaa tuotteiden kunto, sekä toimia paketissa tulleiden ohjeiden mukaisesti: leikata viisto uusi imupinta, sekä asettaa kasvit runsaaseen veteen.



Kukilla on tuoreustakuu. Jos laatu ei vastaa tilaajan odotuksia, voi reklamaation tehdä soittamalla asiakaspalveluun 8h sisällä siitä, kun postin saapumisilmoitus on tullut tekstiviestillä. Tällöin kukat palautetaan, ja tilaaja saa uudet kukat veloituksetta.


Päätin tehdä koetilauksen juhlakukat.fi -sivustolta häitämme varten. Kimppu kivaa -yrityksen kautta tilaamillamme eucalyptuksen oksilla koristelimmekin jo hääkutsut. Häissämme aiomme koristella harsokukilla sekä valkoisilla ruusuilla vihkikirkon sekä juhlapaikan terassit. Eucalyptuksella aiomme tehdä pieniä yksityiskohtia juhlapaikan muuhun koristeluun ja kattaukseen.

Suurikukkainen harsokukka

Erityisesti kattausyksityiskohtien suhteen en tiennyt, mitä kasvia valita. Lähetin sähköpostia Juhlakukat.fi -asiakaspalveluun Pinterest-ideakuvilla täydennettynä, ja sainkin jo samana päivänä vastauksen floristi Nelli Koivuselta. Nelli suositteli sellaista eucalyptus-lajiketta, jota nettikaupassa ei suoraan ollut saatavilla, mutta jota saataisiin erikseen tilattuna. Nelli osasi kertoa myös valkoisten ruusujen sävy- ja kokoeroista, kun etsin mahdollisimman puhtaan valkoista lajiketta. Myös tilattavien kukkamäärien arvioinneissa kannattaa kysäistä floristin mielipidettä!


Tämä ihastuttava Eucalyptus Parvifoglia on juuri sitä, mitä etsin!

Tilasin morsiusharsoa sekä tuota Nellin suosittelemaa eucalyptus parvifogliaa kokeeksi. Sain tilausvahvistuksen sähköpostiin saman tien ja kun tuotteet oli lähetetty matkaan, sain sähköpostiini myös Postin seurantakoodin.

Tuo eucalyptuslajike on todellakin juuri sellaista, mitä olen etsinyt! Olen kuulkaa ruokakauppojen tuoreyrttejä (rosmariinit, sitruunamelissat yms.) myöten etsinyt tietynlaista sopivan pientä mutta riittävän vehreää viheroksaa kattauksen yksityiskohdiksi, mutta enpä olisi tullut ajatelleeksi tätä lajiketta ilman Nellin vinkkausta - kiitos!

Kimppu Kivaa/Juhlakukat.fi on myös Instagramissa nimimerkillä kimppukivaa_juhlakukat.fi.

Vastaan mielelläni kysymyksiin, mikäli niitä heräsi tilaukseen ja toimitukseen liittyen!


Terkuin,

Ida

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kimppu Kivaa/Juhlakukat.fi:n kanssa.

6 kommenttia:

  1. Kiva, että kirjoitit tälläisen tekstin. Madaltaa huomattavasti kynnystä lähteä tilaamaan, kun kuulee, että yhteistyö ja kommunikaatio on sujunut hyvin ja kukat olleet hyvälaatuisia, kuljetus onnistunut jne. Luulen, että me löydettiin juuri meidän viherkukkakauppa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) tässä on kyllä edullinen vaihtoehto! Ja parasta on juuri tuo konsultaatiomahdollisuus, koska kuvista on välillä hankala arvioida kukkien kokoa ja tarvittavia määriä!

      Poista
  2. Kiitos Ida infosta! Minua askarrutti erityisesti tuo, miten kukkien toimitus oikein tapahtuu, ja mille päivälle ne kannattaa tilata. Olin tutkinut jo aikaisemmin kyseisen firman nettisivuja, mutten ollut vielä rohjennut "koetilata" sieltä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pohdin tuota toimitusta, mutta nyt on jo kahdesti toimivaksi testattu! :) ja tosiaan voi itse valita, mille päivälle ti-pe toivoo toimituksen. Kaiken varmuuden varalta tilaisin kyllä itse kukat to (niinkun nettisivuilla suositellaankin), kun häät ovat la! :)

      Poista
  3. Olen aiemmin vähän katsellut tätä kimppukivaa-sivua, ja todennut että se olisi hyvä vaihtoehto jos itse tekee kukka-asetelmat. Ehkä päädytään tuolta tilaamaan, sen verran hyvä valikoima varsinkin noita erilaisia vihreitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne vihreät on ihania! Niitä harvemmin on tavallisissa kukkakaupoissa kovin montaa lajiketta ostettavissa!

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!